In de voedingsmiddelen industrie wordt op bijna elke verpakkingen variabele informatie meegegeven tijdens het productieproces. Soms al direct op het product, zoals op eieren, of anders op de eerste verpakking.

Deze primaire verpakking kan een kunststof folie zijn waarop een inhoudsopgave moet worden geprint of met een etiket wordt aangebracht. Voor deze toepassingen kunnen de thermische folie printers van Savema of de TradePack Labelers gekozen worden.

Glas of blik verpakkingen vereisen een inkt bedrukking die bestand moet zijn tegen krassen, vocht of temperatuursverschillen. Hier lenen de klein karakter inkjet printers van Citronix zich voor.

Indien de codering onuitwisbaar moet zijn worden de lasers van Macsa ingezet.

Zodra de producten in de omverpakking komen, een kartonnen doos of tray, moet de inhoud van deze doos, verzendinformatie of de bijbehorende barcode worden bedrukt. Hiervoor zijn de hoge resolutie printers van Limitronic of Foxjet ontwikkeld.

Moeiteloos kan een hele ingrediënten declaratie op een doos of tray worden geprint, eventueel in kleur. Sommige afneemkanalen vereisen een bedrukt etiket als informatie drager. De automatische print en etiketteersystemen van Evolabel hebben meerdere mogelijkheden om het etiket zowel aan de voorkant als de zij- of achterkant aan de doos/tray/krat mee te geven.

Gestapelde producten op een pallet zullen een pallet etiket krijgen waarop alle transport informatie staat en een unieke barcode die bij deze pallet behoort. Het Evolabel pallet etiketteersysteem kan automatisch verzorgen. Er zijn uitvoeringen die zowel aan de linker als aan de rechterkant van het transportsysteem kunnen staan.

vimeo:150276650