Coderen en etiketteren
op dozen

Om-dozen of trays, op beide verpakkingen zijn batchnummers of de inhoud van de doos gewenst. Dit kan geprint of geëtiketteerd worden.

Coderen kan op diverse manieren waaronder; Thermische Inkjet, Groot karakter Inkjet of Hoge Resolutie Inkjet. De keuze tussen de verschillende technieken is afhankelijk van de boodschap dat geprint moet worden. Als er grote en duidelijke teksten en cijfers afgedrukt moet worden, wordt er veel al gekozen voor Groot karakter Inkjet. Echter als het aan komt op enige grafische invoerwensen zoals logo’s, barcodes of vollere tekens van tekst, komen we als snel uit bij de Thermische Inkjet. Om het verschil te maken en de doos/verpakking een essentieel aandachtpunt is van het product, wordt er gekozen voor Hoge Resolutie Inkjet. Hierbij kunnen vlijmscherpe afdrukken geprint worden.

Etiketteren, het etiket. We kunnen er niet omheen en zijn inmiddels ondenkbaar van de doos. Elke doos beschikt over enige soorten etiketten. Echter is het aan ons de taak om die etiketten aan te brengen. Dit kan op diverse manieren waaronder; Enkel aanbrengen van een voorbedrukt etiket door middel van TradePack labeling. Of Printen en Etiketteren ook wel ‘Print & Apply’ genoemd, hierbij wordt de data in lijn op het etiket afgedrukt en aangebracht.

Printen en etiketteren

Bekijk de video

Thermische inkjet

Bekijk de video

Hoge resolutie inkjet

Bekijk de video

Groot karakter Inkjet