Coderen en etiketteren op folie verpakkingen

Verpakkingsfolie is ondenkbaar voor het verpakken van verse voeding zoals groente, fruit, koek, brood, vis en vlees. Vanwege hygiëne maar ook het verlengen van de houdbaarheid van de producten, waardoor er minder voedsel wordt verspilt, heeft een kunststof  verpakking grote invloed op het consumenten gedrag.

Thermal Transfer Overprinters (TTO) van Savema zijn speciaal bedoelt voor het printen op verpakkingsfolie tijdens het verpakken. Dit kan zijn op een horizontale flowpacker of verticale vorm-vul-sluit machine, een traysealer of  dieptrek folie verpakkingsmachine. Kies het juiste printlint voor een duidelijke en slijtvaste opdruk.

Klein karakter Inkjet (CIJ) printers zijn eveneens toepasbaar voor het bedrukken van de THT code op voedselverpakkingen. Veelal worden deze printers na de verpakkingsmachine geplaatst op de uitvoerband. De inkjet printers van Citronix hebben verschillende inktkeuzes en printen contactloos teksten in de doorvoerrichting van de verpakking.

Thermal Transfer printer

Met de Savema TTO printers

In de verpakkingsmachine met continue of intermitterende printers op de folie. TTO printers maken gebruik van printlint, die de inkt afgeeft door warmte op het lint aan te brengen.

Kleinkarakter Inkjet

Met de ci5200 of ci5300

Print één tot 5 regels tekst. De contactloos geprinte boodschap, blijft direct op de verpakking zitten. Kleinkarakter Inkjet (CIJ) maakt gebruik van snel drogende inkt waarvan de solvent direct verdampt!

Handmatig coderen

Met de jetStamp 990

Voor kleinere, handmatig verpakte, productie processen kan een jetStamp versie van Reiner gekozen worden. De ideale printer als tussenstap naar een geautomatiseerde productie lijn.

Automatisch etiketteren

Met de TradePack labeling basic

Breng decoratieve of voorbedrukte etiketten aan op de folie zijde van een product. Dit zal zowel opgebouwd op een flowpacker als op de consumenten verpakking direct achter de verpakkingsmachine.

Printen en etiketteren

Met de Evolabel T43eTamp

Naast decoratieve etiketten kan ook gekozen worden om de etiketten één voor één te printen en direct aan te brengen. Dit scheelt voorbedrukken en het juiste aantal etiketten wordt gebruikt.

Bekijk de video