Coderen en etiketteren
op planten potten

De plantenpaspoortplicht breidt uit naar alle ‘voor opplant bestemde planten’. Volgens de EU-definitie (nummer 2016/2031/EU) zijn dit planten die volledige planten kunnen voortbrengen en daarvoor bestemd zijn. Deze planten moeten worden uitgeplant, opnieuw worden geplant of geplant blijven. Alles wat men nu teeltmateriaal noemt valt daaronder (dus ook zaden), maar ook alle ‘consumptieve’ pot-, perk- en kuipplanten.

TradePack biedt oplossingen voor direct coderen van het plantenpaspoort op de potten of het aanbrengen van een zelfklevend etiket .

Klein karakter inkjet

Met de Citronix ci5500

Met een klein karakter inkjet printer van Citronix, type Ci5500, kan het volledige layout van het plantenpaspoort rechtstreeks en contactloos op de potten geprint worden. De verschillende plant varianten kunnen vooraf aangemaakt worden en opgeslagen in het geheugen. Wisselen van tekst is zeer eenvoudig.

Bekijk de video

Printen en etiketteren

Met de Evolabel D4390Wipe

Een etiket printen en aanbrengen op kunststof potten kan met het compacte Evolabel systeem. Alle etiket varianten kunnen alvast in het print systeem worden gezet en door de operator gekozen worden. Er kan gekozen worden voor een Wipe (aanveeg) arm of Blow (blaas) methode.

Bekijk de video